YKS DİL
Üniversite hazırlık noktasında, adayların seçebilecekleri yollardan biri de Yabancı Dil puanıdır. Yabancı Dil yerleştirme puanı ile öğrencilerin seçebilecekleri lisans bölümleri, başta İngilizce olmak üzere, birçok dilde ;
“Dil ve Edebiyat, Öğretmenlik veya Mütercim – Tercümanlık” bölümlerini içerir. Avcılar Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu olarak çıkmış olduğunuz bu yolda size tecrübeli kadromuzla oluşturmuş olduğumuz çalışma teknikleri ve konularla en verimli şekilde yardımcı olmak en büyük hedefimiz olacaktır.
YKS-DİL sınavının içeriği :
Yabancı Dil testinde adayların kelime bilgisi, dil bilgisi kuralları, okuduğunu anlama becerisi ile ilgili soruları çözmeleri beklenir.
Sınavın içeriğinde bulunan sorular:
Kelime soruları,dil bilgisi soruları,parçada boşluk doldurma soruları,cümle tamamlama soruları, çeviri soruları,paragrafta anlam soruları ,karşılıklı konuşma soruları,anlamca yakın cümle soruları ,verilen duruma uygun cümle bulma soruları,paragraf tamamlama soruları, paragrafta anlamı bozan cümle soruları
YKS-DİL sınavına nasıl hazırlanmalı?
Dilbilgisi çalışmaları yaparak
Sınavın %35’lik kısmını oluşturan dilbilgisi sorularını yapabilmek, İngilizcedeki 12 tane dilbilgisi konusunu iyi bilmekten geçmektedir. Bu konulardan 5 tanesi; Tenses, Modals, Passive-Active, Conjunctions ve Prepositions diğer konulara göre soru olarak daha fazla karşımıza çıktıkları için, dil bilgisi çalışırken öncelikli olarak bu konulara ağırlık vermekte fayda vardır. Ancak, geriye kalan 7 konunu da, bilmemiz gereken konulardır.
Kelime çalışmaları yaparak
Sınavın %35’lik kısmı olan dilbilgisini çıkardığımızda geriye kalan %65’lik kısmı okuduğunu anlama yani kelime bilgisi oluşturmaktadır. İleri düzeyde dil hakimiyetine ve okuduğunu en iyi şekilde anlama yetkinliğine ulaşabilmek için, öğrencilerin bu 2 senelik hazırlık sürecinde 2500-3000 arası kelimeyi öğrenmeleri ana hedeflerden biridir.
Soru tiplerine yönelik çalışmalar yaparak
Dilbilgisi ve kelime çalışırken, bir yandan da yapmamız gereken iş soru tiplerine yönelik çalışmalar yapmaktır. Sınavdaki direk olarak dilbilgisi ve kelimeye yönelik sorular haricinde kalan kısımlar, sınavın okuduğunu anlamaya yönelik olan sorulardır.